Konsultinfo

För skiften med grödkod 74 eller 80 där undergrödan är majs går det just nu inte att ange insådd av vall i majsen i SAM Internet

Om man har skiften med grödkod 74 (grönsaksodling) eller 80 (grönfoder) där undergrödan är majs, ska man kunna ange att man kommer att så in vall i majsen som en uppgift för grundvillkoret om växtföljd i SAM Internet. Just nu går inte det, men vi arbetar för att rätta till felet så snart som möjligt.

Om man vill ange att man kommer att så in vall i majsen så ser vi helst att man avvaktar med sin SAM-ansökan tills vi har rättat detta fel.

Den som inte kan vänta med att skicka in sin ansökan tills vi har rättat felet får senare göra en ändring av ansökan för att komplettera med uppgiften om att så in vall i majsen.

Vi vill inte att lantbrukaren skriver om att så in vall i majsen som en uppgift för grundvillkoret om växtföljd i Övriga upplysningar i SAM Internet, eftersom vi då inte kommer att kunna samla in uppgiften på rätt sätt. Anledningen är att den uppgiften ska användas framåt i tiden för att kontrollera om lantbrukaren blir undantagen från kravet på växtföljd och får odla majs längre än 3 år i rad.