Konsultinfo

Länsstyrelsen har öppnat ansökan om krisstöd till fjäderfäproducenter

Den 27 juni öppnade länsstyrelsen ansökan om krisstöd för fjäderfäproducenter. Ansökan är öppen till och med den 9 augusti.

Stödet är till för dem som haft ekonomisk påverkan på sin verksamhet till följd av det försämrade omvärldsläget. Det kan till exempel vara ökade kostnader för drivmedel, gödsel och foder.

För att kunna få ta del av stödet ska produktion ha förekommit på företaget under februari 2022. Producenten behöver också vara medlem i någon form av omsorgsprogram eller hållbarhetsprogram, till exempel Svenska äggs omsorgsprogram eller Svensk fågels kontrollprogram.

Ansökan är öppen från och med den 27 juni till och med den 9 augusti.

På länsstyrelsens webbplats hittar du mer information om stödet, vilka villkor som gäller och e-tjänsten för ansökan.

Krisstöd för fjäderfäsektorn (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Fler produktionsgrenar kan söka krisstöd senare i sommar

Krisstödet till fjäderfäsektorn är den första delen av ett större krisstödspaket. Senare under sommaren kommer följande produktionsgrenar kunna söka krisstöd:

  • Gris
  • Nöt
  • Mjölk
  • Får
  • Get
  • Växthus

Ansökansperioden för dessa produktionsgrenar är ännu inte fastställd, men det kommer vara länsstyrelsen som administrerar och handlägger även det krisstödet. När ansökansperioden för dessa produktionsgrenar är fastställd kommer länsstyrelsen uppdatera informationen på sin webbplats.

Övergripande information om krisstöden på Jordbruksverkets webbplats Länk till annan webbplats.