Konsultinfo

Se över fullmakter för SAM Internet i god tid

Se till att det finns giltiga fullmakter för de lantbrukare som du hjälper med ansökan om jordbrukarstöd. SAM-ansökan och SAM Internet öppnar den 8 februari.

Du ser dina fullmakter på Mina sidor och i SAM Internet

Som konsult kan du se vilka kunder du har fullmakt för på Mina sidor. Du ser fullmakterna direkt när du loggar in i rutan Vem vill du agera som. Där kan du välja att sortera fram de som är SAM Internet-fullmakter. Du får även fram en lista över de fullmakter du har om du loggar in direkt i SAM Internet. Under Välj fullmakt klickar du på länken Visa status för de organisationer du har fullmakt för.

Logga in via dator om du vill hantera fullmakter på Mina sidor. Det samma gäller för att kunna använda alla funktioner i e-tjänsten SAM Internet.

En fullmakt via Mina sidor börjar gälla direkt

Delar kunden ut fullmakt via Mina sidor börjar den gälla direkt. Det fungerar exempelvis om lantbrukaren har tillgång till Mobilt BankID vid ert möte. Om lantbrukaren är en juridisk person måste han eller hon skicka in en blankett för att dela ut en fullmakt. Handläggningstiden brukar vara cirka en vecka, men under perioder när det kommer in extra många fullmaktsblanketter kan handläggningstiden bli längre.

Fullmakt för e-tjänster Länk till annan webbplats.

Mina sidor Länk till annan webbplats.

SAM Internet Länk till annan webbplats. – e-tjänsten öppnar den 8 februari