Konsultinfo

Uppdaterad information om jordbrukarstöden och SAM-ansökan

Nu har vi uppdaterat informationen för 2024 om SAM-ansökan och jordbrukarstöden på Jordbruksverkets webbplats. Det finns också nya filmer om grundvillkor.

SAM Internet öppnar torsdagen den 8 februari klockan 9.00 för årets ansökan. Från vår samlingssida kommer du vidare till det mesta som har med ansökan om jordbrukarstöd och SAM Internet att göra.

För dig som söker jordbrukarstöd Länk till annan webbplats.

Nyheter i stöden 2024

Vi har samlat information om nyheterna i jordbrukarstöden på en sida för att du ska kunna få en överblick. Du hittar den här:

Nyheter i jordbrukarstöden 2024 Länk till annan webbplats.

SAM-utskick till lantbrukarna

I samband med att SAM Internet öppnar den 8 februari får lantbrukarna SAM-utskicket i brevlådan.

I Jordbruksverkets webbutik finns en digital version av foldern.

SAM-folder 2024 Länk till annan webbplats.

Filmer från webbinarier om grundvillkor

På Jordbruksverkets webbplats finns det nya inspelningar från två webbinarier om grundvillkor.

Det gäller grundvillkoret om skydd av våt- och torvmark (norm, GAEC 2) och grundvillkoret om växtföljdskrav (norm, GAEC 7) Jordbruksverket anordnade dessa webbinarier för rådgivare och konsulter i början av december förra året.

Det finns sedan tidigare flera filmer från webbinarier om grundvillkor. Dessa webbinarier hölls i början av 2023 och vände sig till kontrollanter, rådgivare och konsulter. Sakkunniga på Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Naturvårdsverket gick igenom flera av grundvillkoren och de förändringar som gjordes inför 2023.

Webbinarier om grundvillkor Länk till annan webbplats.